Škola za osnovno muzičko obrazovanje “Stevan Hristić”

Akademika Milana Kurepe 10 

21400 Bačka Palanka

e-mail: shristic@eunet.rs

telefoni: 021/752287 (sekretarijat)

              021/751578 (direktor): stevanhr@open.telekom.rs

 

DANI EVROPSKE BAŠTINE U BAČU

I ove godine nastup naše škole na manifestaciji Dani evropske baštine u Baču... Ovog puta orkestar nastavnika i nekadašnjih učenika škole uzeo je svoje učešće.

slika1

POVODOM DANA OSLOBOĐENJA GRADA

Zahvaljujemo se našim učenicima i nastavnicima na učestvovanju na Svečanoj sednici povodom  Dana oslobodjenja grada.  Zadovoljstvo je bilo slušati vas! Duska Dabic, Ana Stefanovic Mendjan, Dragana Soldat,  Dragana Knežević

 

 

PRVA GENERACIJA SOLO PEVAČA

Od ove školske godine u Školi osnovnog muzičkog obrazovanja „Stevan Hristić“, kao nastavni program uveli su i osmi instrument, najlepši, ljudski glas, pa tako se pored klavira, harmonike, flaute, klarineta, gitare, tamburice i violine, izučava i solo pevanje.

slika2

 

CEO ČLANAK NA BAP VESTIMA

 SAVREMENE METODE UČENJA

slika3

Kolektiv naše škole nakon uspesno realizovanog dvodnevnog seminara “Savremene metode učenja muzike u različitim razvojnim fazama deteta” . U težnjama da osvežimo i unapredimo nastavu ovaj seminar će nam biti od velike pomoći. Zahvalnost odličnim realizatorkama Marijani Milošević Simić i Silvani Grujić.

 

REPUBLIČKO TAKMIČENJE

Na 27. Republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike, održanog u Beogradu 8. decembra učestvovalo je sedam učenika ŠOMO „Stevan Hristić“ iz našeg grada: Milica Radaković, 2. razred, Teodora Radovanov, 5. razred; Teodora Ćosić, 5 razred i Đorđe Veličkov, 5. razred iz klase nastavnice solfeđa Tatjane Hadžialić; Vladimir Čapelja 3. razred, Sara Zec, 4. razred; Marko Đurić, 5. razred iz klase nastavnika solfeđa Borisa Markovića iz isturenog odeljenja u Baču.

slika

 

Zahvaljujući njihovom znanju i zalaganju u disciplini teorija muzike, naša škola bogatija je za sedam prvih nagrada!

IME: NAGRADA: NASTAVNIK:
Milica Radaković Prva (98.00) Tatjana Hadžialić
Vladimir Čapelja
Prva (96,00) Boris Marković
Sara Zec
Prva (99,00) Boris Marković
Marko Đurić
Prva (94,00) Boris Marković
Teodora Radovanov
Prva (100,00) Tatjana Hadžialić
Teodora Ćosić
Prva (100.00) Tatjana Hadžialić
Đorđe Veličkov Prva (100,00) Tatjana Hadžialić

Od srca čestitamo našim učenicima i njihovim nastavnicima za postignute visoke rezultate!

CEO ČLANAK NA BAP VESTIMA

NOVOGODIŠNJA SOLFEĐIJADA

slika4

U sredu, 18. decembra, održana je još jedna Solfeđijada u našoj školi. Reč je o zabavnom muzičkom kvizu za naše učenike kog realizujemo već nekoliko godina, u predprazničnom raspoloženju. Drugarsko nadmetanje kroz različite muzičke edukativne igre koje smišljamo za njih i ovog puta iznedrilo je pobednike, ekipu “žutih” koju su činili: Andrej Pavlov, treći razred, Sofija Stojšić, četvrti, Teodora Radovanov, peti i Jovana Bugarčić, šesti razred.
Ceo događaj isplanirali su i organizovali nastavnici teoretskog odseka naše škole, a zahvalnost dugujemo članovima stručnog žirija Verici Malivuk, Teodori Čukelj i Dragani Soldat, kao i informatičkoj podršci, Dušanu Vajagiću koji je sa nama od nastanka Solfeđijade. Posebna zahvalnost udruženju Centar za razvoj koji je sponzor poklona pobednicima , ali i svim učesnicima ovog veselog kviza, i na taj način svakako doprineo razvoju naših aktivnosti za dobrobit učenika koji pohađaju muzičku školu.
Srdačne čestitke pobednicima, ali i svim učesnicima Solfeđijade!

 • s1.png
 • s2.png
 • s3.png
 • s4.png
 • s5.png
 • s6.png
 • s7.png
 • s8.png
 • s9.png

BOŽIĆNA RADIONICA

Božićna radionica u našoj školi, autor i realizator naša nastavnica tambure, Milica Lerić, uz saradnju i pomoć nastavnice Marijane Stojšić. Održana je subotu, 21. decembra, sa početkom u 10 časova. Deca su kroz prezentaciju, razgovor, igru i druženje čula mnogo toga zanimljivog i novog o božićnim običajima svog naroda, a njihova aktivnost nam je najbolji pokazatelj koliko im se ova radionica svidela.

 

 

 

slika5

 • s1.png
 • s2.png
 • s3.png
 • s4.png
 • s5.png
 • s6.png
 • s7.png

TAMBURA U UMETNIČKOJ MUZICI

Tambura kao tradicionalni instrument je zastupljena u Vojvodini, Slavoniji, Mađarskoj, Rumuniji, pa čak i u Crnoj Gori, gde postoje i poznati tamburaški orkestri.

slika0

CEO ČLANAK NA BAP VESTIMA

IGROM DO ZNANJA

slika6

Poznata je istina da deca najlakše i najduže pamte ono što su naučili kroz igru i do saznanja došli sami.

CEO ČLANAK NA BAP VESTIMA

 

KLARINET ZA CEO SVET

Јovan Anđelković, nastavnik klarineta, već dvanaestu godinu za redom u Muzičkoj školi „Stevan Hristić“ uvodi učenike u tajne duvačkog instrumenta, klarineta.

slika7

CEO ČLANAK NA BAP VESTIMA

170127
danas:
juče:
ove nedelje:
ovog meseca:
prošlog meseca:
ukupno:
16
85
485
1439
1790
170127
logo

ŠOMO "Stevan Hristić" Milana Kurepe 10 21400 Bačka Palanka

e-mail: shristic@eunet.rs

tel: 021/752-287 (sekretarijat)                  tel: 021/751-578 (direktor)                     e-mail: stevanhr@open.telekom.rs